lauantai 29. elokuuta 2015

Eilen ajaessani kauppaan pyörällä sateen ja auringon kahdatessa  illansuussa - olin väsynyt kaikkeen.
Edelläni ajoi pieni poika n 6-vuotias isoisänsä kanssa pyörillään hitaasti .Meinasin jo ohittaa heidät omallani ja ajattelinkin itsekseni miten kaarrellen ja hitaasti he polkivat isolla tiellä...
Heidän takanaan ajellessani kuulin pojan kirkkaan äänen juttelevan edellään ajavalle isoisälleen "Eikö ollutkin onni  että lähdimme pyöräilemään vaari- muuten emme olisi nähneet sitä sateenkaarta kun sade loppui?Nyt meillä on mummille  kerrottavaa.Emme voisi kertoa tuosta kaaresta jos ei oltaisi pyöräilty.Kuulitko vaari?"
Ja ajattelin heidän kääntyessään tieltä toiseen suuntaan jatkaessani matkaani-
Onneksi en ohittanut heitä.

torstai 27. elokuuta 2015

Ihailen lapsenlapsen tapaa kohdata  tämä maailma.
Jos sataa vettä  ja hän haluaa   kastella ruusuja-se ei haittaa yhtään- Hän hakee vettä kannuun ja kastelee.Ja hartioillaan hän pitää kauneinta leivinliinaani, koska siinä on myös ruusuja.Ja se on kaunis.Ja ihan oikeasti se onkin viitta(hän kuiskaa minulle) jonka aikuinen otti  taikinakulhon päälle  vaikka sillä voi lentää ...
Elokuu on ollut lahja kesältä.Pehmeä,lempeä ja täynnä kauneutta.On ollut niin paljon ettei osaa kaivata enempää.Vaahteran lehtien kärkioksissa hehkuu punainen.Syyskuu.

sunnuntai 23. elokuuta 2015

lauantai 22. elokuuta 2015

Keskimmäinen kuva on Kiasman retkeltä mm R.Mapplethorpen näyttelystä kuopuksen kanssa.
Elokuun päivien helminauha kulkee käsissäni tasaisen vauhdikkaasti.Kesäloma on jo muisto.Ihana kesä on  vielä täällä. Iltakahvit pihalla  ovat arjen juhlaa edelleen. Arki on hyvä.En vaihtaisi tätä kaikkea mihinkään.
Toivon että sinun elokuusi on ollut myös lempeä.

perjantai 7. elokuuta 2015

"Muumipeikon äiti istui katolla sylissään käsilaukku,ompelukori,kahvipannu ja perhealbumi.Hän siirtyi silloin tällöin nousevan veden tieltä,sillä hän ei pitänyt siitä ,että hänen häntänsä roikkui vedessä.Ei varsinkaan nyt kun oli vieraitakin.
-Mutta koko kalustoa me emme voi pelastaa,sanoi Muumipappa.
-Rakkaani,sanoi Muumimamma.Mitä me teemme tuoleilla ilman pöytää ja pöydällä ilman tuoleja?Ja mitä iloa meillä on vuoteista jollei ole liinavaatekaappia?
-Olet oikeassa,myönsi Pappa.
-Ja peilikaappi on hyvin hyvä olla,sanoi Muumimamma lempeästi.Tiedäthän miten hauska on peilailla aamuisin.Muuten ,hän jatkoi hetken kuluttua,leposohvalla on mukava loikoa ja ajatella iltapäivisin."
Tove Jansson Vaarallinen juhannus
Kesäni on ollut kaunis ja kiireetön.Luulen että elokuu antaa vielä lämpöä paljon.
Olen tavannut usein meren.